Kyrkoavgift

Kyrkoavgifte-w924.jpg

Centrumkyrkan har ingen medlemsavgift. Alla medel som behövs för att driva verksamheten samlas in genom frivilliga gåvor, som till exempel kollekter i gudstjänster. Ett annat sätt att stödja kyrkan är att betala kyrkoavgift. Det är ett frivilligt åtagande, men administreras via skattsedeln. Det är det som man allmänt kallar för kyrkoskatt. För andra samfund (som Svenska kyrkan) är den avgiften obligatorisk. Men om du vill stödja Centrumkyrkan via din skatt behöver du göra ett aktivt val och anmäla dig till systemet.

Om du väljer att ansluta dig till kyrkoavgiften dras 1% av din beskattningsbara årsinkomst direkt på skattsedeln. Det mesta av den summan, 68%, går till den församling som du väljer. Resten av pengarna går till Equmeniakyrkan som delar ut pengarna som bidrag till församlingar som behöver lite extra stöd för att kunna göra en extra satsning i sin bygd.

Hur gör jag?
Blankett att fylla i finns i Centrumkyrkan men du hittar den även om du klickar här. Här kan du också läsa mer om kyrkoavgiften. Du fyller i ditt medgivande en gång och sedan gäller det tillsvidare. Medgivandet måste vara inskickad senast sista oktober.

Du behöver inte vara medlem i någon församling för att ansluta dig till kyrkoavgiften.