Temaåret

Till jordens yttersta gräns

Under 2019-2020 arbetar församlingar inom Equmeniakyrkan med temaåret ”Till jordens yttersta gräns”, ett år som utgår från Apostlagärningarna i bibeln. Nu i januari 2020 hakar vår församling på temaåret.

Tilljordensytterstagrans.jpg I Apostlagärningarna möter vi en kyrka som korsar gränser. Nationella, kulturella, andliga, sociala och inte minst personliga gränser. I Apostlagärningarna 1:8 får lärjungarna uppdraget att vittna om Jesus till jordens yttersta gräns. Det uppdraget kommer med ett löfte. ”Ni ska få kraft när den heliga anden kommer över er” står det i början av samma vers.

Under våren kommer vi att läsa ett avsnitt ur Apostlagärningarna varje dag med en tillhörande reflektion ur boken ”Till jordens yttersta gräns”. Boken innehåller 88 reflektioner som alla är skrivna av människor som finns i och nära Equmeniakyrkan, Equmenia och Diakonia. Vi hoppas att din läsning ska få bli ett sätt att möta den Helige Anden. Att det får ge dig kraft, inspiration och mod att gå vidare i din tro.
Texterna är lagom långa att läsas en per dag och i söndagens gudstjänst får vi höra en predikan som utgår från de texter som vi har läst under veckan som har gått eller kommer att läsa i kommande vecka.

Du kan hämta boken "Till jordens yttersta gräns" i Centrumkyrkan eller läsa genom att klicka här

boken.png

Den läsplan som vi I Centrumkyrkan följer kommer att finnas här inom kort.

Hoppas du vill vara med!

Equmeniakyrkan-Alt-Farg-mindre.png Läs mer om temaåret på equmeniakyrkan.se