Kungsörs Baptistförsamling
Meny

Lettland

1992 började vi ett samarbete med Baptistförsamlingen i staden Daugavpils som ligger i sydöstra hörnet i Lettland, ca 22 mil från Riga.

En stor del av hjälpen består av hjälpsändningar som innehåller kläder och skor m.m. Denna hjälp delar församlingen ut till människor som behöver. Hjälpen sprids i ett område på ca 10 mils radie runt staden Daugavpils.

När vi började åka till Daugavpils tog vi kontakt med stadens borgmästare och frågade honom vad han ansåg stadens invånare hade behov att få hjälp med. Svaret blev att de behövde hjälp med att bygga upp tandvården. Under ett par år hade vi möjlighet att hjälpa till med att bygga upp deras tandvård och vi skickade över, och byggde upp, ett flertal tandkliniker. Vi har även byggt upp några tandkliniker i Vitryssland samt en klinik i Rumänien.

Baptistförsamlingen har flera utposter i byar runt staden. Bland annat får vi vara med och hjälpa till så att 50 personer kan få ett lagat mål mat två gånger i veckan i staden Kraslava ca 4 mil öst om Daugavpils. Vi hjälper även till med soppkök i Daugavpils, Nicgale och Dagda. Dessa soppkök är inte lika stora som i Kraslava men är ändå väldigt viktiga och uppskattade.

Alpha-kurs

Host.jpg Om du undrar vad Kristen Tro är ? Anmäl dig till Alphakurs

KÅS

DSC08357.JPG KÅS Kungsörs "Galleria" Välkommen att fynda och samtidigt hjälpa andra

Barn & Ungdom

Ssoutvinjett.jpg

Tänd ett Ljus

Ljusbarare.jpg

nyfiken.jpg

Årets tema "Till jordens yttersta gräns"

Tilljordensytterstagrans.jpg

Bakgrundsbilden är Lundbysjön sett från Församlingens Lägergård Lersäter utanför Kolsva